Du är här

Lediga platser

Viljan Asperger Centrum och Viljan Friskola är en helhetslösning med boende, gymnasieskola och fritid för ungdomar med högfungerande autism. Viljan ligger i Ramnäs tre mil norr om Västerås. Mellan Ramnäs och Västerås finns tågförbindelse med täta avgångar och till Stockholm tar det 1,5 timme att resa med tåg. 

På Viljan vet vi att alla människor är unika och kan behöva individuella anpassningar för skola och fritid. Eleverna kan välja att bara gå i skolan, men de flesta väljer en helhetslösning med både skola och boende.

En anpassad skolgång ger större möjligheter att klara av gymnasiestudierna. Med individanpassning, förutsägbarhet, struktur och delaktighet möter vi ungdomar som kan ha problem med stress, ångest och tvång och som utifrån det kanske inte har kunnat gå till skolan. Förutom skolan får eleverna på boendet möjlighet att träna vardagsrutiner som matlagning, tvätt, städning och sociala färdigheter. De erbjuds också omväxlande och hälsofrämjande fritidsaktiviteter. 

Välkomna att kontakta oss för mer information, eller gör en intresseanmälan. Du inte förbinder dig till någonting när du skickar in din intresseanmälan.

Intresseanmälan